ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند

روکش دندان در گیلاوند
روکش دندان در گیلاوند دماوند
فوریه 28, 2021
ایمپلنت دندان در گیلاوند

ایمپلنت دندان در گیلاوند

انجام کلیه امور مربوط به ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند کلینیک دندانپزشکی تبسم تحت نظر دکتر عمید جزیرئیان مدیر و متخصص دندانپزشکی کلینیک.

ایمپلنت دندان در گیلاوند

ایمپلنت دندان در گیلاوند

ایمپلنت دندان چیست؟

این طور می توان گفت که فقدان دندان‌ها واقعه دردناک و  ناراحت کننده ‌ای برای همه انسان ها محسوب می‌شود. این قسمت بر روی تمامی مسائل انسان تاثیر گزار است.
ایمپلنت دندان تنها روش دائمی و ماندگار پر کردن جای خالی دندان‌ها است و منافع زیادی برای بیمار به دنبال دارد.
برای پر کردن جای خالی دندان روش‌های متعددی بر پایه ایمپلنت و یا بدون ایمپلنت دندان وجود دارد. متداول‌ترین روش‌های جایگزینی دندان‌ های صدمه دیده یا از دست رفته عبارتند از دندان مصنوعی، بریج و ایمپلنت.
زمانی که دندان‌های خود را از دست می‌دهید، نه تنها جای خالی آن در دهان، زیبایی لبخند را تحت تأثیر قرار می‌دهد و گاهی اوقات اعتماد به ‌نفس افراد را کاهش می‌دهد، بلکه مشکلات متعددی برای سلامت دهان و سلامت عمومی بدن ایجاد می‌نماید. به همین علت پر کردن جای خالی دندان اقدام مهمی برای این دسته از افراد است.

تاریخچه ایمپلنت

ایمپلنتولوژی (علم دندانپزشکی کاشت ایمپلنت‌های دندانی) بعد از علم جراحی دهان و دندان، جزء قدیمی‌ترین روش‌های دندان پزشکی است. استفاده از ایمپلنت‌هایی به فرم ریشه‌ای قدمتی ۱۰۰۰ ساله دارند.

۴۰۰۰ سال پیش در چین باستان از بامبو برای جایگزینی دندان از دست رفته و ۲۰۰۰ سال پیش در مصر باستان از فلزات گران بها برای این منظور استفاده می‌کرده‌اند و در بعضی از مومیایی‌های یافت شده در مصر دندان پیوند شدهٔ انسان یافت شده‌است که خود گواهی برای قدمت استفاده از ایمپلنت‌های دندانی از سالیان دور می‌باشد.

در سال ۱۹۵۲ میلادی، جراح ارتوپدی سوئدی به نام برانمارک که علاقه‌مند به ترمیم و بازسازی استخوان بود، طی تحقیقاتی روی استخوان ران خرگوش، متوجه رشد استخوان در اطراف فلز تیتانیوم گردید. برانمارک تحقیقات خود را بر روی انسان و حیوان ادامه داد و توانست بعد از انجام آزمایش‌ها زیادی این ویژگی خوب و مفید فلز تیتانیوم را ثابت کند.

اگر چه برانمارک اول روی استخوان ران کار می‌کرد، اما در ادامه تصمیم گرفت که بر روی دهان، مطالعاتش را ادامه دهد زیرا دسترسی بیشتر و نیاز بیشتری را در این بخش احساس می‌کرد. برانمارک در سال ۱۹۶۵ میلادی اولین ایمپلنت دندانی را در دهان یک داوطلب قرار داد.

قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟

برای تعیین هزینه کاشت ایمپلنت دندان عوامل زیادی باید در نظر گرفته شود.
از جمله عوامل تعیین کننده در هزینه ایمپلنت دندان می توان به :
جنس ایمپلنت دندان نقش مهمی در تعیین هزینه درمانی دارد. دفعات مراجعه به دندانپزشک، عکس پرتوی ایکس، پیچیدگی مشکل درمانی، تعداد دندان‌هایی که می‌خواهید جایگزین کنید، تجهیزات مورد استفاده، محل کاشت دندان و تخصص دندانپزشک از جمله عوامل تعیین ‌کننده هزینه کاشت ایمپلنت دندان هستند.
گاهی اوقات به دلیل مشکلاتی مانند عفونت لثه ممکن است نیاز به درمان‌های جانبی وجود داشته باشد که این هزینه درمان را افزایش می‌دهد. همچنین در صورتی که حجم و تراکم استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت کافی نباشد، نیاز به پیوند استخوان وجود دارد که هزینه آن جداگانه محاسبه می‌شود.

ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند

انجام کلیه امور مربوط به ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند کلینیک دندانپزشکی تبسم تحت نظر دکتر عمید جزیرئیان مدیر و متخصص دندانپزشکی کلینیک.
ایمپلنت دندان (implant )، همان طور که از نام آن پیداست نوعی پروتز کاشتنی است که در دهان جایگذاری می‌شود. ایمپلنت در واقع یک پایه تیتانیومی (و گاهی اوقات زیرکونیا) است که در داخل استخوان فک در زیر لثه جایگذاری می‌شود تا همانند ریشه دندان عمل کرده و روکش دندان یا دندان مصنوعی را در جای خود ثابت و مستحکم نگه دارد.
حتما بخوانید : درباره روکش دندان در گیلاوند بخوانید.

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان که امروزه بسیار رایج است، شکلی شبیه به پیچ دارد و در داخل سوراخی که در استخوان فک ایجاد می‌شود، قرار می‌گیرد تا ظرف چند ماه به استخوان فک جوش بخورد. از ایمپلنت دندان هم می‌توان برای ثابت کردن دندانهای مصنوعی و هم به عنوان یک دندان تکی استفاده کرد. جنس ایمپلنت دندان از تیتانیوم خالص است که با بدن انسان سازگاری کامل دارد. شکل آن به صورت میله باریک است که درون استخوان فک قرار میگیرد .امروزه ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندانهای از دست رفته است. نکته قابل توجه در مورد ایمپلنت دندان این است که اگر پس از قرار گرفتن در فک به طور صحیح از آن نگهداری شود، ماندگاری بسیار بالایی دارد . با توجه به پیشرفت های زیاد در زمینه مراقبت از دندان، میلیون ها ایرانی از دندان درد رنج می برند، که اکثر آنها به علت پوسیدگی دندان، بیماری پریودنتال یا آسیب میباشدبرای سال ها، گزینه درمان برای افرادی که دندان هایشان را از دست داده بودند، استفاده از پل و پروتز دندان بود.  امروزه، ایمپلنت دندان در دسترس همه عزیزان هستند.

اندوستیال (endosteal)
ساب‌پریوستیال (subperiosteal)
ایمپلنت اندوستیال به ایمپلنتی گفته می شود که درون استخوان قرار می گیرد.ساب‌پریوستیال ایمپلنتی است که روی استخوان آرواره و زیر بافت لثه قرار میگیرد .امروزه دیگر از ایمپلنت های ساب‌پریوستیال استفاده نمی شود ، چون در مقایسه با ایمپلنت های اندوستیال در بلند مدت نتایج ضعیف تر و استحکام کمتری دارند.

انواع مختلف ایمپلنت دندان چیست؟

خود ایمپلنت دندان معمولاً از تیتانیوم ساخته می‌شود. تیتانیوم مواد استاندارد برای ساخت ایمپلنت است که چندین دهه با نتایج بسیار خوبی امتحان خود را پس داده است. اباتمنت قطعه واسطه بین ایمپلنت و دندان جدید است که نقش آن نگه داشتن دندان بر روی ایمپلنت می‌باشد. اباتمنت نیز غالباً از تیتانیوم ساخته می‌شود اما ممکن است از اباتمنت سرامیکی استفاده شود.
روکش دندان که در واقع جایگزین تاج دندان می‌شود در صورتی که برای دندانهای جلویی استفاده شود معمولاً از جنس سرامیک یا پورسلین انتخاب می‌شود. روکش دندان سرامیکی ظاهری کاملاً شبیه دندان طبیعی دارد.
انجام کلیه امور مربوط به ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند کلینیک دندانپزشکی تبسم تحت نظر دکتر عمید جزیرئیان مدیر و متخصص دندانپزشکی کلینیک.
در برخی موارد به خصوص در مورد دندانهای عقبی که تحت فشار زیادی قرار دارند، ممکن است از روکش پی اف ام ( اسکلت فلزی با رویه سرامیکی) و یا روکش فلزی استفاده شود تا استحکام آن افزایش پیدا کند. مسلماً استحکام و مقاومت روکش فلزی بیشتر از روکش سرامیکی است و احتمال صدمه دیدن آن کمتر می‌باشد.

تیتانیوم مورد استفاده در ایمپلنت دندانی دارای شش درجه می‌باشد که به هر کدام گرید یک تا شش گفته می‌شود. چهار گرید آن تیتانیوم خالص (cpTi)و دو گرید از آلیاژهای تیتانیوم(Ti) می‌باشند، خواص فیزیکی و مکانیکی cpTi بر أساس میزان اکسیژن باقی‌مانده در فلز با یکدیگر متفاوت می‌باشند.

انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان

امروزه ایمپلنت‌ها از انواع آلیاژهای تیتانیوم ساخته می‌شوند که شامل موارد زیر می‌شود:

۱- تیتانیوم خالص Grade 4

۲- آلیاژ تیتانیوم Ti 6AL 4V –ELI

3- (Ti 6AL 4V (Grade ۲۳

۴- نانو تیتانیوم – nTi Grade 5

۵- آلیاژ Ti 3AL 2 SV

از مواد دیگری که به جز تیتانیوم هم چنان در ساخت بدنه ایمپلنت به کار برده می‌شود زیر کونیوم است. زیرکونیا دو اکسید زیرکونیوم است. این فلز در جدول تناوبی بسیار به تیتانیوم نزدیک بوده و از ویژگی‌های سازگاری زیستی مشابهی برخوردار می‌باشد. (شکل ۳)علیرغم آنکه زیرکونیا عموماً شکلی مشابه با ایمپلنت‌های تیتانیوم داشته و چندین سال است با موفقیت در زمینه جراحی‌های ارتوپدی مورد استفاده قرار گرفته‌است، اما به لطف رنگ روشن و مشابه با دندان از مزیت زیبایی و آرایشی برخوردار است.

البته، پیش از آنکه امکان استفاده از ایمپلنت‌های ZrO2 برای استفاده روزمره میسر شود باید داده‌های بالینی بدست آمده در دراز مدت را مورد بررسی قرار داد. اگر چه سطح تماس ایمپلنت – استخوان در انواع زیر کونیومی مزیتی بر انواع تیتانیومی ندارد اما تفاوت معناداری را هم نشان نمی‌دهند. اخیراً، استفاده از گرید ۵ تیتانیوم افزایش یافته‌است. اعتقاد بر این است که این گرید که Titanum 6AL-4V خوانده می‌شود. (آلیاژ تیتانیوم حاوی ۶ درصد آلومینیوم و ۴ درصد آلیاژ وانادیوم) از میزان چسبندگی به استخوان مشابهی با تیتانیوم خالص موجود در بازار برخوردار می‌باشد. آلیاژ TI-6AL-4V مقاومت کششی و ترک خوردگی بهتری دارد. امروزه، بیشتر ایمپلنت‌های دندانی هنوز هم از تیتانیوم خالص موجود در بازار (گریدهای ۱ تا ۴) ساخته می‌شوند، لیکن برخی از سیستم‌های ایمپلنت نیز از آلیاژ TI-6AL-4V ساخته می‌شوند.. آلیاژ تیتانیوم نسبت به تیتانیوم خالص نوع یک ۴ برابر و نسبت به نوع چهار آن دو برابر قوی تر است. اگر چه سختی آن تقریباً ۶ برابر استخوان کورتیکال متراکم است اما نسبت به دیگر مواد مصنوعی در دسترس سازگاری بهتری را با بافت استخوان نشان می‌دهد.

مزیت ایمپلنت دندان بر دندان مصنوعی چیست؟

در واقع می‌توان گفت ایمپلنت هم از نظر زیبایی و هم از نظر عملکردی بسیار بهتر از دندان مصنوعی است. ایمپلنت دندان کاملاً شبیه دندان طبیعی است و کسی متوجه تفاوت آن با دندان‌های طبیعی خودتان نمی‌شود. با ایمپلنت دندان می‌توانید همه غذاهایی را که قبلاً با دندان‌های خود می‌خوردید، بخورید و هیچ‌ گونه محدودیت غذایی خاصی برای آن وجود ندارد در حالی ‌که با دندان مصنوعی بسیاری از غذاها را نمی‌توان جوید.

تمیز کردن دندان مصنوعی مستلزم تمیز کردن دندان‌های طبیعی و دندان مصنوعی به صورت جداگانه است در حالی که ایمپلنت درست همانند دندان‌های دیگرتان تمیز می‌شود و نیازی به مراقبت ویژه ندارد. ایمپلنت کاملاً ثابت است و لغزش و تکان ندارد در حالی که دندان مصنوعی هنگام صحبت کردن و جویدن غذا تکان خورده و دائماً لثه را تحریک می‌کند.
همچنین امکان درآمدن آن وجود دارد به همین علت بسیاری از بیماران همیشه هنگام صحبت کردن و خندیدن نگران بیرون آمدن دندان مصنوعی خود را دارد در حالی ‌که ثبات ایمپلنت درست همانند دندان طبیعی است چرا که به استخوان فک جوش خورده است.
از نظر سلامتی نیز ایمپلنت بهتر است چرا که نه تنها از دندان‌های دیگر استفاده نمی‌کند و سلامت آنها را به مخاطره نمی اندازد، بلکه از سلامت استخوان فک محافظت کرده و مانع تحلیل رفتن استخوان می‌شود در حالی‌ که در مورد دندان مصنوعی چنین نیست و مشکل تحلیل رفتن استخوان فک وجود دارد که باعث می‌شود هر چند سال یکبار دندان مصنوعی نیاز به تنظیم مجدد یا تعویض داشته باشد.

قبل از جراحی ایمپلنت دندان

دندانپزشک معالج قبل از انجام هر کاری به بیمار توضیح می دهد که چگونه برای درمان آماده شود.
قبل از انجام هر درمان، پرسشنامه ای راجع به شرایط پزشکی خاص در اختیار بیمار قرار خواهد گرفت،
آن را کامل و دقیق پر کنید و اگر مطلب مهمی وجود دارد که در پرسشنامه وجوددارد، حتما آنرا با دندانپزشک در میان بگذارید.
قبل از انجام عمل ایمپلنت ، نیاز به معاینه لثه ها و اطمینان یافتن از سلامتی کامل آنها وجود دارد،
هر گونه عفونت یا پوسیدگی در لثه و دندانهای مجاور محل قرار گیری ایمپلنت ، باید به طور کامل درمان شوند.
بعد از اطمینان از سلامت کامل بافتهای دهانی، ناحیه جراحی و اطراف آن نیاز به تهیه یک اسکن رادیوگرافی مخصوص ایمپلنت (اصطلاحا CBCT یا DVT ) از محل میباشد که توسط مراکز رادیولوژی تخصصی فک و صورت انجام میشود
دندانپزشک به کمک این گزارش، ارتفاع و ضخامت استخوان و نیز سایر موارد مهم مانند محل عبور اعصاب مهم، سینوس ها و … را بررسی میکند و بهترین سایز و محل قرار گیری ایمپلنت دندان را مشخص خواهد کرد.
آخرین مسئله ای که قبل از جراحی ایمپلنت دندان باید مورد توجه قرار گیرد مثل: فشار خون بالا، سابقه سکته قلبی یا مغزی ، سابقه پیوند عضو و …،  گاهی موارد نیاز به دریافت داروی خاص یا تغییر در دوز داروهای دریافتی فعلی بیمار وجود دارد
در مواردی که شخص به دلیل بیماری زمینه ای مانند مشکلات قلبی، تحت نظر پزشک دیگری قرار دارد نیاز به مشورت با پزشک مربوطه وجود دارد.
انجام کلیه امور مربوط به ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند کلینیک دندانپزشکی تبسم تحت نظر دکتر عمید جزیرئیان مدیر و متخصص دندانپزشکی کلینیک.
حتما بخوانید : درباره دندانپزشکی در گیلاوند بخوانید.

فرآیند عمل جراحی ایمپلنت دندان

مدت زمان انجام عمل ایمپلنت ، به تعداد و پیچیدگی شرایط عمل بستگی دارد.
ممکن است چند ایمپلنت دندان در یک عمل جراحی قرار داده شود که در این حالت ، زمان عمل ایمپلنت طولانی تر خواهد بود.
جراحی ایمپلنت معمولا تحت بی حسی موضعی انجام میشود و در این حالت درد کاملا در دهان شما ازبین خواهدرفت.
ممکن است از یک آرام بخش استفاده کنید تا در طول عمل اضطرابتان ازبین برود و یه شما کمک میکند تا آرام باشید.
بعد از اینکه لثه کاملا بیحس شد. دندانپزشک یک برش در لثه شما به وجودآورده و یک سوراخ کوچک در استخوان فکتان ایجاد میکند و ایمپلنت در آن قرار داده میشود.

مراحل ایمپلنت دندان

مراحل ایمپلنت دندان

میتوان در شرایط خاص، کشیدن دندان آسیب دیده و جایگزینی ایمپلنت را طی یک جلسه انجام داد
این روش ، ایمپلنت فوری یک جلسه ای است و همیشه قابل انجام نیست و فقط در “شرایط خاصی” قابل انجام است.
اگر این حالت قابل انجام نباشد، دندانپزشک ایمپلنت چند ماه (فک بالا 3-6 ماه و فک پایین 2-4 ماه) بعد از کشیدن دندان قرار میدهد تا استخوان فک زمان کافی برای ترمیم داشته باشد به این حالت “ایمپلنت تاخیری” میگویند.
در موارد نادر ممکن است نیاز باشد که عمل تحت بیهوشی انجام شود که در اینصورت عمل باید در مراکز خاص با تجهیزات خاص برای شما انجام خواهد شد .
در این صورت بیمار، به طور کامل بیهوش میشود ودر طول عمل خواب خواهد بود.
ایمپلنت دندان فوری و تاخیری میتواند طی یک یا دو مرحله انجام شود
در روش یک مرحله ای میله و اتصالاتی که پروتز و ایمپلنت را متصل میکنند ، همزمان جایگزاری میشوند و بعد از پایان جراحی ، ضمائم آن در دهان قابل مشاهده است.
در روش دو مرحله ای ابتدا میله ، در زیر لثه قرار میگیرد، و بعد از مدتی (حدودا دو تا سه ماه) برای بهبود کامل لثه و استخوان بایستی صبر کنید.
بعد از گذشت زمان ، طی یک جراحی دیگر ، اتصالات به آن متصل میشود.
در هر دو شیوه ، پس از گذشت دو الی چهار ماه از جراحی اولیه ، پروتز نهایی آماده و تحویل میشود.
در طول این زمان ، امکان ساخت انواع پروتز شامل موقت، ثابت یا متحرک بسته به شرایط متغیر است و میتواند طی این دوران ، مشکلاتی مانند جویدن غذا و زیبایی که در اثر از دست رفتن دندان ایجاد شده ، تا حدودی بهبود پیدا کند.
انجام کلیه امور مربوط به ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند کلینیک دندانپزشکی تبسم تحت نظر دکتر عمید جزیرئیان مدیر و متخصص دندانپزشکی کلینیک.

آیا ایمپلنت دندان را می‌توان سفید کرد؟

مهم‌ترین نکته ‌ای که برای زیبایی نتایج درمانهای ترمیمی دندان باید در نظر داشته باشید این است که ایمپلنت دندان و تمامی ترمیم‌های دندانی را نمی‌توان سفیدتر کرد و در واقع بلیچینگ تأثیری بر آنها ندارد. بنابراین در صورتی که احتمال تصمیم برای بلیچینگ دندان‌ها در آینده وجود دارد، ابتدا این کار را انجام دهید تا دندان‌های طبیعی تان سفید شود و سپس ایمپلنت بکارید تا رنگ آن را مطابق با رنگ دندان‌های مجاور انتخاب کنید.
توجه داشته باشید هر ترمیم دندانی اعم از ایمپلنت و روکش، هم رنگ دندان‌های مجاور انتخاب می‌شود تا دندان‌ها یکدست و لبخندتان زیبا باشد بنابراین در صورتی که دندان‌هایتان زرد است یا به هر دلیلی از رنگ آن‌ها راضی نیستید و نیاز به درمان‌های سفید کننده دارد، بیش از هر گونه ترمیم دندان، اقدام سفید کردن دندان‌ها نمایید.
حتما بخوانید : درباره لمینت دندان در گیلاوند بخوانید.

چه مدت طول می‌کشد تا صاحب دندان شویم؟

دریافت ایمپلنت دندان یک فرآیند چند مرحله ‌ای است که چندین ماه طول می‌کشد. در حالت معمول از زمان جایگذاری پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک تا زمانی که صاحب دندان می‌شوید سه تا شش ماه زمان می‌برد.
با این حال در برخی موارد ممکن است بارگذاری فوری انجام شود به این معنی که بلافاصله پس از کاشت ایمپلنت، روکش دندان موقتی بر روی آن نصب شود تا فعلاً جای خالی دندان را در دهان پر کند اما این کار صرفاً جنبه زیبایی دارد و نمی‌توانید با این دندان غذا بخورید. پس از کاشت ایمپلنت 6 هفته تا 12 هفته طول می‌کشد تا بافت‌های پیرامون آن التیام پیدا کنند. در این مدت باید خیلی مراقب باشید که فشاری بر ایمپلنت وارد نکنید.
انجام کلیه امور مربوط به ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند کلینیک دندانپزشکی تبسم تحت نظر دکتر عمید جزیرئیان مدیر و متخصص دندانپزشکی کلینیک.

شرایط پس از عمل کاشت ایمپلنت و التیام بافت‌ها چگونه است؟

پس از عمل باید مسکن مصرف کنید. مسکن های بدون نسخه برای کنترل درد و ناراحتی حاصل از عمل جراحی کاشت ایمپلنت، کفایت می‌کند. دستورالعمل دقیق مراقبت‌های خانگی را دندان‌پزشک به اطلاع شما می‌رساند. در صورتی که متوجه خونریزی غیر طبیعی، درد غیر قابل کنترل و یا علایم عفونت شدید  فوراً با دندانپزشک تماس بگیرید.

مراقبت از دندان ایمپلنتی چگونه است؟

پس از کاشت ایمپلنت باید همانند دندان‌های طبیعی خودتان از آن مراقبت کنید. به این معنی که حداقل دو مرتبه در روز مسواک بزنید و یک مرتبه نخ دندان بکشید. باید هر شش ماه یک بار برای چکاپ دندانپزشکی مراجعه کنید تا وضعیت دندان ایمپلنتی و بافت‌های پیرامون آن و همچنین دندان‌های طبیعی دیگر ارزیابی شود. پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد سیگار کشیدن در التیام بافت‌ها اختلال ایجاد کرده و می‌تواند عوارض ایمپلنت را افزایش دهد. بنابراین در صورتی که سیگار می‌کشید باید پیش از کاشت ایمپلنت این کار را ترک کنید.
انجام کلیه امور مربوط به ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند کلینیک دندانپزشکی تبسم تحت نظر دکتر عمید جزیرئیان مدیر و متخصص دندانپزشکی کلینیک.

دوام و طول عمر ایمپلنت دندان چقدر است؟

در صورت مراقبت مناسب و انجام چکاپهای منظم دندانپزشکی احتمالاً ایمپلنت دندان تا آخر عمر به شما خدمت می‌کند. معمولاً هیچ نیازی به تعویض خود ایمپلنت‌ها جود ندارد اما طول عمر روکش دندان که بر پایه ایمپلنت نصب شده است 10 تا 15 سال برآورد می‌شود که بسته به بهداشت دهان و برنامه غذایی تان ممکن است کمتر یا بیشتر شود.

مراحل کاشت ایمپلنت دندان چگونه است؟

ابتدا معاینه کلی انجام می‌شود تا شرایط بیمار بررسی شود. سابقه پزشکی و دندانپزشکی بیمار دریافت می‌شود تا اطمینان حاصل شود مشکلی که مانع کاشت ایمپلنت می‌شود، وجود ندارد. عکس پرتوی ایکس از دندان‌ها و فک گرفته می‌شود تا موقعیت دقیق ساختارهای زیرین مانند عصب ها و همچنین تراکم و حجم استخوان فک بررسی شود و محل کاشت ایمپلنت به شکل دقیق تعیین شود.
پس از آن در صورت لزوم پیوند استخوان انجام شود تا قاعده مستحکمی برای پشتیبانی ایمپلنت ایجاد شود. در نهایت پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک جایگذاری می‌شود و پس از چندین ماه که ایمپلنت استخوان فک جوش خورد، پروتز مصنوعی جایگزین دندان بر روی ایمپلنت نصب می‌شود.
انجام کلیه امور مربوط به ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند کلینیک دندانپزشکی تبسم تحت نظر دکتر عمید جزیرئیان مدیر و متخصص دندانپزشکی کلینیک.

جراحی ایمپلنت چگونه است؟

ابتدا با استفاده از بی‌ حسی موضعی، دهان بی ‌حس می‌شود تا بیمار در حین درمان دردی احساس نکند. سپس با استفاده از دریل دندانپزشکی، سوراخی متناسب با ابعاد پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک ایجاد می‌شود. پایه ایمپلنت در داخل سوراخ قرار می‌گیرد و بر روی آن پیچ درپوش نصب می‌شود تا سوراخ ایمپلنت بسته شود.
سپس لثه روی ایمپلنت را پوشانده و بخیه می‌شود. پس از چند ماه که فرآیند یکپارچگی استخوان پشت سر گذاشته شد، مجدداً طی عمل جراحی ساده ای، لثه روی ایمپلنت برش می‌خورد. پس از این که دندانپزشک به ایمپلنت دسترسی پیدا کرد، پیچ درپوش را باز کرده و هیلینگ اباتمنت را بر پایه ایمپلنت پیچ می‌کند. نوع اباتمنت بر اساس محل کاشت دندان و شرایط دندان‌های مجاور و استخوان فک انتخاب می‌شود.
پس از مدتی که لثه پیرامون اباتمنت را گرفته و التیام یافت، روکش دندان به اباتمنت وصل می‌شود. اتصال روکش به اباتمنت ممکن است به واسطه پیچ و یا چسب باشد. در برخی شرایط ممکن از عمل جراحی یک مرحله ‌ای برای کاشت ایمپلنت انجام شود. تفاوت آن با روش گفته شده در این است که در مرحله اول کاشت ایمپلنت، لثه روی ایمپلنت را نمی‌پوشاند تا برای نصب اباتمنت که چند ماه دیگر انجام می‌شود، نیازی به بریدن لثه نباشد.

آیا احتمال عدم موفقیت درمان ایمپلنت وجود دارد؟

هر درمان پزشکی امکان عدم موفقیت دارد و ایمپلنت دندان نیز از این قاعده مستثنی نیست اما کاشت ایمپلنت دندان یکی از موفق‌ترین درمان‌های حوزه پزشکی محسوب می‌شود به طوری که طبق پژوهش‌های صورت گرفته احتمال موفقیت آن بیش از 98% برآورد می‌شود.

دلایل عدم موفقیت ایمپلنت چیست؟

در بیشتر موارد عوامل عدم موفقیت ایمپلنت تحت کنترل بوده و به راحتی قابل درمان است. شایعترین دلایل شکست درمان ایمپلنت و البته قابل پیشگیری ترین آنها، عفونت و تحلیل رفتن استخوان است. پری ایمپلنتیت نوعی عفونت است که در بافتهای احاطه کننده ایمپلنت و داخل لثه ایجاد میشود و معمولا حاصل ضعف بهداشت دهان است. این وضعیت در صورت عدم درمان به موقع منجر به تخریب استخوان و لق شدن و در نهایت از دست دادن دندان ایمپلنتی می شود.
انجام کلیه امور مربوط به ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند کلینیک دندانپزشکی تبسم تحت نظر دکتر عمید جزیرئیان مدیر و متخصص دندانپزشکی کلینیک.

ایمپلنت برای چه کسانی مناسب نیست

در صورتی که سابقه شیمی درمانی یا رادیوتراپی دارید ، باید بدانید که احتمال موفقیت درمان کمتری خواهید داشت.
مواردی مانند ابتلا به پوکی استخوان و بیماریهایی مانند آن ، هنوز اطمینانی حاصل نشده است و تاثیر آن در کارکرد  و ماندگاری آن مشخص نیست.
برای انجام ایمپلنت ، سلامت لثه بسیار مهم است و علاوه بر آن باید استخوانهای فک قدرت و انسجام کافی برای نگهداری آن وجود داشته باشد
در بسیاری از موارد اگر متقاضی از دخانیات استفاده کند، دندانپزشک از درمان خودداری خواهد کرد، زیرا استفاده از این مواد، باعث کاهش امکان موفقیت در درمان خواهدشد.
در صورتی که بخواهید تمام دندانها را به روش کاشت دندان جایگزین کنید، در فک بالا به شش تا هشت ایمپلنت و در فک پایین به چهار تا شش ایمپلنت نیاز خواهید داشت.
رعایت بهداشت عمومی دهان و دندان در بالا بردن عمر ایمپلنت بسیار مهم است.
ایمپلنتها، طرح لبخند را بهبود می بخشند.
در صورت استفاده از داروهایی که از مشتقات بیس فسفونات هستند، ، توصیه می شود که از این درمان (ایمپلنت) استفاده نکنند.
انجام کلیه امور مربوط به ایمپلنت دندان در گیلاوند دماوند کلینیک دندانپزشکی تبسم تحت نظر دکتر عمید جزیرئیان مدیر و متخصص دندانپزشکی کلینیک.

ایمپلنت و کاشت دندان با لیزر

لیزر بسیار کارامد و کم تهاجمی است و تجربه آن برای بیمار راحت تر از برش جراحی است. مثلا پرتوی لیزر WaterLaser iPlus بیولیز با سیستم فیبر نوری متصل به ابزار دستی این دستگاه، با پالس های ثابت مستقیما به بافت هدف اصابت می کند. صدای پالس های دستگاه برای گوش ها همانند موسیقی است و در مقایسه با صدای ارتعاش و لرزش دریل دندانپزشکی برای بیمار بسیار خوشایندتر است.
لیزر جایگزین مطمئن و راحتی برای ابزارهای قدیمی دندانپزشکی است و این امکان را به جراح میدهد که کارهای پیچیده تر و دشوارتری را برای بیمار انجام داده و احتمال خونریزی را به حداقل برساند. همچنین ناراحتی پس از عمل برای بیمار به حداقل میرسد و احتمال عفونت زخم کاهش می یابد. التیام بافتها پس از لیزر درمانی سریعتر انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *